0541 215 4 216
Kategoriler
Para Birimi Seçimi
  • MAGUS%20Lum%20450L%20Floresan%20Mikroskop
  • MAGUS%20Lum%20450L%20Floresan%20Mikroskop
  • MAGUS%20Lum%20450L%20Floresan%20Mikroskop
  • MAGUS%20Lum%20450L%20Floresan%20Mikroskop
  • MAGUS%20Lum%20450L%20Floresan%20Mikroskop
MAGUS Lum 450L Floresan Mikroskop
Ürün Kodu : 83484         Yorumlar (0)        Yorum Ekle
Marka :  MAGUS
379,990.00 TL   Kdv Dahil
Banka Havalesi : 368,590.30 TL (3 %)
Ücretsiz Kargo

Mikroskop, yansıtmalı ışıkta floresan mikroskopisi tekniğini ve geçirimli ışıkta parlak alan tekniğini kullanarak örnekleri incelemek için tasarlanmıştır. Ek ekipman karanlık alan, polarizasyon ve faz kontrasta olanak tanır.
Kodlu döner burun parçası, objektifleri değiştirirken konforlu bir parlaklık seviyesini korur. Akıllı mikroskop aydınlatması kontrolü, araştırmacının rutin çalışmasının konforunu ve hızını artırır. “Akıllı” işlevler öğrencilerin mesleğe daha kolay girmelerine ve gerekli mesleki deneyimi kazanmalarına yardımcı olur.
Floresan mikroskopisi, bazı maddelerin spektrumun belirli bir kısmının ışığına maruz kaldığında parıldama yeteneğine dayanmaktadır. MAGUS Lum 450L ile nesneler mavi ve yeşil ışıkla ışınlanır. Yayılan ışığın dalga boyu, uyarı ışığının dalga boyundan daha uzun olacaktır. Örnek sırasıyla yeşil-sarı veya kırmızı ışıkla parlar. Bazı örnekler kendiliğinden parlarken, diğerleri florokromlarla işlemden geçirildikten sonra parlar.
Floresan mikroskop, tüberküloz, klamidya, kuduz, herpes ve diğer hastalıkların patojenlerini incelemek için kullanılır. Mikroskop DNA ve kromozom analizi, kemik iliği ve kan yaymaları, adli tıp ve farmakolojik incelemeler, veteriner kontrol çalışmaları ve sıhhi ve epidemiyolojik incelemeler için kullanılabilir.

Mikroskop başlığı

Sonsuz düzeltilmiş optik parçalı trinoküler başlık. Göz merceği tüpleri 360° döner. Kullanıcı, göz merceğindeki göz mesafesini boyuna uyacak şekilde ayarlayabilir. Dijital kamera, trinoküler tüpe monte edilmiştir. Işın demeti ayırma 50/50"dir.
Temel kit, diyoptri ayarlı 10x/22 mm göz merceklerine ve gözlüklerle çalışmak için uzun bir göz mesafesine sahiptir. Düz lastik göz körükleri optikleri çizilmelere karşı korur.

Döner burun parçası ve objektifler

5 objektif için kodlanmış döner burun parçası iç tarafa doğru yönlendirilmiştir: Kullanıcı optik yola yerleştirilmiş objektifi görebilir ve nesne tablasının üzerindeki alan boştur. Ekstra büyütme elde etmek için boş yuvaya ek bir objektif de takılabilir. Parfokal mesafe 60 mm"dir.
Döner burun parçasının üzerinde analizörün kurulumu için fişli bir yuva vardır.

Büyütme oranları arasında geçiş yaparken konforlu parlaklık seviyelerinin korunması

Farklı büyütme oranlarındaki objektifler, ışığı farklı yoğunluklarla iletir, bu nedenle, objektifleri her değiştirdiğinizde ışığın parlaklığının ayarlanması gerekir. Ayrıca, daha yüksek büyütme oranına sahip bir objektiften daha düşük büyütme oranına sahip bir objektife geçiş yapıldığında parlaklık keskin bir şekilde artar. Keskin bir parlaklık artışı göz yorgunluğuna neden olur. MAGUS Lum 450L akıllı parlaklık kontrolü ile donatılmıştır. Mikroskop, kullanıcının seçtiği her objektifin parlaklığını hatırlar ve burun parçasını çevirirken bu parlaklığı otomatik olarak ayarlar. Akıllı kontrol, parlaklığı ayarlamak için gereken süreyi azaltır. MAGUS Lum 450L, kullanıcı konforunu artırır ve sık sık büyütme oranının değiştirilmesi gereken işlerde dahi zamandan tasarruf sağlar.

Odaklama mekanizması

Eş eksenli kaba ve ince odaklama düğmeleri.
Kaba odaklama düğmesi sol tarafta bulunur. İnce odaklama düğmeleri her iki tarafta da bulunur; sağ düğmede parmaklar için girintiler vardır.
Kaba odak kilitleme düğmesi, çalışma nesnesini değiştirdikten sonra mikroskobu hızlı bir şekilde ayarlamanıza yardımcı olur. Düğme, mikroskobun sol tarafında, odaklama mekanizmasıyla aynı eksende bulunur.
Sağ taraftaki halka kaba odaklama hareketinin gerginliğini ayarlar. Kullanıcı, iş için konforlu olan gerginliği ayarlar.

Nesne Tablası

Nesne tablasının ergonomik çalışmasını sağlamak için, X ekseni konumlandırma rafı yoktur. Kayış tahrikli mekanizma, örneğin düzgün hareket etmesini sağlar. Örnek tutucu iki vidayla sabitlenir ve manuel tarama sırasında kolayca çıkarılabilir.
Uzun nesne tablası kontrol kolu çalışırken kullanıcı konforunu sağlar: Eliniz zorlanmadan masanın üzerinde durabilir.

Yansıtmalı ışık aydınlatıcı

Aydınlatmanın uyarısına yönelik ışık kaynakları, 3 W LED"lerin yanı sıra iki dalga boyu aydınlatma aralığına sahip filtrelerdir: mavi (B) ve yeşil (G). Yansıtmalı ışık aydınlatıcısındaki anahtarın sol veya sağ konuma ayarlanması çalışma filtresini değiştirir. Anahtarın merkezi konumu parlak alan tekniğine karşılık gelir.
LED"ler anında tam parlaklığa ulaşır, uzun süreli kullanımda ısınmaz ve hızla kapanabilir. Parlak alan tekniğinden floresansa ve tekrar geriye geçişi kolaylaştırır. LED"lerin ömrü 50.000 saattir. En güvenli ve az bakım gerektiren seçenek olarak eğitim amaçlı LED tabanlı floresan mikroskobun seçilmesi önerilir.

Geçirimli ışıkta Köhler aydınlatması

Köhler aydınlatmasının kurulumu örneğin görüntü kalitesini artırır. Bu aydınlatmayla her objektifte maksimum çözünürlüğe ulaşırsınız. Kenarlarda kararma olmadan görüş alanının eşit şekilde aydınlatılması. İncelenen nesneye keskin bir şekilde odaklanılır ve görüntüdeki yapaylıklar ortadan kaldırılır.

Kondansatör

Kondansatörün yüksekliği ayarlanabilir ve merkezlenebilir. Montaj tipi: kırlangıç. Kondansatör halkası iris açıklığı diyaframını ayarlar. Kondansatör gövdesinde objektiflerin büyütülmesi için bir işaret bulunur ve halkada bir gösterge işareti bulunur. Her objektifte kontrast elde etmek için indeks işaretleyici kullanılan objektifin büyütme işaretiyle eşleşecek şekilde halkanın döndürülmesi önerilir.
Kondansatörde karanlık alan sürgüsü veya faz kontrast sürgüsü için fişli bir yuva bulunur. Bir sürgünün takılması, gözlem yöntemini değiştirirken zaman kazandırır.

Geçirimli ışık kaynağı

Geçirimli ışık aydınlatıcıda 3 W LED bulunur. Parlaklığı ayarlarken renk sıcaklığı değişmez. LED"in ömrü 50.000 saattir.

LCD durum ekranı

Mikroskobun tabanındaki LCD ekran, ışık kaynağının objektif büyütmesini, parlaklığını ve renk sıcaklığının yanı sıra çalışma modunu (“uyku”, “eko”) görüntüler.
Mikroskop kullanıcısı ekranı ve iki düğmeyi kullanarak parlaklığı ayarlar, parlaklık ayarını kilitler ve uyku modunu ve otomatik kapanma zamanlayıcısını ayarlar.

Ergonomik tasarım

Fiziksel rahatsızlık yorgunluğa neden olur ve üretkenliği azaltır. Mikroskobun ergonomik tasarımı günlük bilimsel araştırmalarda önemli bir rol oynar.
MAGUS Lum 450L çalışma sırasında kullanıcıya konfor sağlar.
Kullanıcı, mikroskop başlığını döndürerek doğru görüş açısı için sırtını ve boynunu yormayacak bir yüksekliği seçebilir.
Odaklama düğmeleri gövdenin en altında bulunur. Kullanıcı ellerini zorlamaz. Mekanizmanın yumuşak hareketi sayesinde kullanıcı zahmetsizce nesneye odaklanabilir.
Uzun nesne tablası kontrol kolu ve hassas odaklama düğmesi aynı çalışma alanında bulunduğu için mikroskop minimum el hareketi ile kullanılır. Mikroskop özel bir taşıma sapı ile donatılmıştır.
Güç kablosunun gizli şekilde yerleştirilmesine yönelik tasarım sayesinde işyerinde estetik bir görünüm sağlanmasının yanı sıra mikroskobun taşıma güvenliği artırılmış ve cihazın saklanmasını kolaylaştırılmıştır.

Aksesuarlar

Bu mikroskop için tasarlanmış bir aksesuar serisi bulunmaktadır. İsteğe bağlı objektifler ek büyütme sağlar.
Göz mercekleri mikroskobun büyütme aralığını genişletir. İsteğe bağlı göz mercekleri, en sık kullandığınız objektifin potansiyelini maksimuma çıkarmanıza yardımcı olur.
Bir faz kontrast cihazı, bir karanlık alan kondansatörü ve bir polarizasyon cihazı, daha fazla kontrast tekniği sunarak parlak alanda görünmeyen örnekleri inceleyebilmenizi sağlar.
Mikroskop görüntüsünü bir monitöre aktaran ve dosyaları saklayan bir dijital kamera ve örneklerin gerçek zamanlı ölçümlerini alan yazılım.
Kalibrasyon lamı, nesneleri ölçmek için kullanılır ve ölçekli bir göz merceği veya kamera yazılımıyla birleştirilebilir.

Önemli özellikler:

  • Uyarıcı ışığa maruz kaldığında floresans yayan örneklerin incelenmesi
  • Mikroskopi teknikleri: yansıtmalı ışıkta floresans, geçirimli ışıkta parlak alan
  • Dijital kamera takmak için dikey tüplü ve gözlemciye göre yükseklik ayarlı trinoküler başlık; 50/50 ışın demeti ayırma
  • Kodlu döner burun parçası: Işık kaynağının parlaklığı seçili nesneye göre otomatik olarak ayarlanır
  • Yansıtmalı ışık aydınlatıcı – farklı dalga boylarında 3 W LED (2 adet)
  • Görünür parlaklık uyarı filtreleri: mavi (B), yeşil (G)
  • Geçirimli ışık aydınlatıcı: 50.000 saate kadar kullanım ömrüne sahip enerji tasarruflu 3 W LED
  • Geçirimli ışıkta Köhler aydınlatması
  • Objektif büyütme işaretlerine sahip, merkezlenebilir ve yüksekliği ayarlanabilir kondansatör
  • Akıllı aydınlatma kontrol sistemi: otomatik parlaklık seçimi, karartma kilidi, zamanlayıcı otomatik kapanma, LCD çalışma durumu ekranı
  • Rahat çalışma için X ekseni konumlandırma rafı olmayan ve uzun kontrol koluna sahip nesne tablası
  • Güç kablosunun gizli şekilde yerleştirildiği taşıma kulbuna sahip ergonomik stand
  • Geniş uyumlu isteğe bağlı aksesuar yelpazesi

Kit içeriği:

  • Yerleşik güç kaynağı, yansıtmalı görünür ışık aydınlatıcı, geçirimli ışık kaynağı, odaklama mekanizması, nesne tablası, kondansatör montajı ve döner burun parçası içeren stand
  • Abbe kondansatör
  • Yansıtmalı ışık aydınlatıcı
  • Trinoküler başlık
  • Plan akromatik sonsuzluk düzeltmeli objektif: 4x/0,10, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Plan akromatik sonsuzluk düzeltmeli objektif: 10x/0,25, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Plan akromatik sonsuzluk düzeltmeli objektif: 40x/0,65 (yaylı), parfokal yüksekliği 60 mm
  • Plan akromatik sonsuzluk düzeltmeli objektif: 100x/0,25 yağ (yaylı), parfokal yüksekliği 60 mm
  • Uzun göz mesafeli ve diyoptri ayarlı göz mercekleri 10x/22 mm (2 adet)
  • Göz merceği vizörü (2 adet)
  • Işık filtresi
  • C-mount kamera adaptörü
  • AC güç kablosu
  • Toz kapağı
  • Kullanım kılavuzu ve garanti kartı

Talep üzerine mevcuttur:

  • Ölçekli göz merceği 10x/22 mm
  • Retiküllü göz merceği 10x/22 mm
  • Artı işaretli göz merceği 10x/22 mm
  • 12,5x/17,5 mm göz merceği (2 adet)
  • 15x/16 mm göz merceği (2 adet)
  • 20x/12 mm göz merceği (2 adet)
  • Plan akromatik sonsuzluk düzeltmeli objektif: 20x/0,40, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Faz kontrast cihazı: faz sürgü seti, yardımcı merkezleme teleskopu, faz objektif seti
  • Karanlık alan sürgüsü
  • Polarizasyon cihazı
  • Dijital kamera
  • Kalibrasyon lamı
  • Monitör
MarkaMAGUS
Garanti5 лет
EAN5905555019505
Paket boyutu (UxGxY)38x67x47 cm
Nakliye Ağırlığı14.4 kg
Kafaüç gözlü
Kafa eğim açısı30°
Büyütme aralığı800x–1280x
Göz merceği boru çapı, mm30
Objektiflersonsuz plan akromatik: 4x/0,10; 10x/0,25; 40x/0,65; 100x/1,25 yağ (*isteğe bağlı: 20x/0,40); parfokal mesafe: 60 mm
Döner burun parçası5 objektif, kodlu
Çalışma mesafesi, mm30 (4x); 10,2 (10x); 1,5 (40xs); 0,2 (100xs)
Gözbebekleri arası mesafe, mm47 — 78
Lamel yuvası, mm230x150
Lamel yuvası hareket aralığı, mm78/54
Göz merceği diyopter ayarı, diyopterlerher bir göz merceğinde ±5D
Göz merceği diyopter ayarıyes
Kondansatörayarlanabilir açıklık diyaframına ve karanlık alan ve faz kontrast sürgüleri için fişli yuvaya sahip, merkezi ve yüksekliği ayarlanabilir Abbe kondansatörü sayısal açıklık 1,25; kırlangıç kuyruğu kundağı
Diyaframayarlanabilir açıklık diyaframı, ayarlanabilir iris alanı diyaframı
Parlaklık ayarıyes
Odakkoaksiyel, kaba (30 mm, 37,7 mm/daire, kilit düğmeli ve gerilim ayar düğmeli) ve ince (0,002 mm, 0,2 mm/daire)
Çalışma sıcaklığı aralığı, °C0 — 70
Montaj ve kurulum zorluk seviyesikarmaşık
Aydınlatma konumuçift
Floresan modülmavi (B); yeşil (G)
Tipbiyolojik, ışık/optik
Nozul50/50 ışık akısı dağılımı ile, Gemel başlık (Siedentopf, 360° dönüş)
Büyütme, x40–1000 temel yapılandırma (*isteğe bağlı: 40–1250/1500/2000)
Göz mercekleri10x/22, uzun göz mesafesi (*isteğe bağlı: ölçekli 10x/22, retiküllü 10x/22, artı göstergeli 10x/22, 12,5x/17,5, 15x/16, 20x/12)
Lamel yuvası özellikleriiki eksenli mekanik lamel yuvası, konumlandırma rafsız
AydınlatmaLED
Güç kaynağı100–240 V, 50/60 Hz, AC ağı
Işık filtrelerievet
Ekobjektif değiştirirken otomatik parlaklık ayarı, LCD ekranda durum göstergesi, uyku modu, eco modu
Ek cihaz bağlama özelliğikaranlık alan kaydırıcısı, polarizasyon cihazları (polarizör ve analizör), faz kontrast cihazı (karanlık ve objektifler)
Kullanıcı seviyesideneyimli kullanıcılar, profesyoneller
Uygulamalaboratuvar/tıbbi
Araştırma yöntemiparlak alan, floresan
Kese/çanta/torba sete dahildirtoz kapağı
Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
BENZER ÜRÜNLER
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 8B Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 8T Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 7T Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 7B Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A18T Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A10 Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A8 Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A6 Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Pol 890 Polarize Mikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Metal V790 DIC Metalurji İnverted Mikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Bio V360 Biyoloji İnverted Mikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Bio 290T Biyoloji Mikroskobu
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.