0541 215 4 216
Kategoriler
Para Birimi Seçimi
  • MAGUS%20Pol%20890%20Polarize%20Mikroskop
MAGUS Pol 890 Polarize Mikroskop
Ürün Kodu : 83486         Yorumlar (0)        Yorum Ekle
Marka :  MAGUS
929,990.00 TL   Kdv Dahil
Banka Havalesi : 902,090.30 TL (3 %)
Ücretsiz Kargo

Bilimsel araştırma ve endüstriyel muayene için mikroskop.
Nesneleri polarize ve doğal ışıkta incelemek için tasarlanmıştır. İsteğe bağlı bileşenlerin kurulumu, geçirimli ışıkta karanlık alan ve faz kontrast yöntemlerinin yanı sıra karanlık alan, diferansiyel girişim kontrastı ve yansıtmalı ışık floresansının kullanılmasını sağlayacaktır.
Geçirimli ışıkta, jeolojik örneklerin yanı sıra ince kesitlerdeki anizotropik biyolojik ve polimerik örnekleri de inceleyebilirsiniz.
Yansıtmalı ışıkta ise, bir tarafı cilalanmış olan cilalı kesitleri inceleyebilirsiniz. Cilalı kesitlerin kalınlığı isteğe bağlıdır, genellikle 5–10 mm"dir. Mikroskop, 15 mm kalınlığa kadar opak nesneleri incelemenizi sağlar.
Polarize mikroskop, bir görüntü iletmek için anizotropik örneklerin çift kırılımını kullanır. Düzlem polarize ışık, anizotropik örnekten geçerken iki ışına bölünür ve polarizasyon düzlemini değiştirir. Analizör, ışınların salınımlarını, girişim gösterdikleri tek bir düzleme getirir. Parlak, yüksek kontrastlı görüntü nesne tablası döndüğünde renk değiştirir.
Plan yarı-apokromatik mikroskop objektifleri iç gerilim içermez. Ara tüp analizörü ve Bertrand merceği tutar ve dengeleyiciler için bir yuvaya sahiptir.
Mikroskop kristalografi, petrografi, mineraloji, adli tıp, tıp ve diğer bilim alanlarında kullanılır.

Mikroskop başlığı

Sonsuz düzeltilmiş optik parçalı trinoküler başlık. Kullanıcı, 0° ila 35° aralığında mikroskop başlığının en rahat eğim açısını seçer. Dijital kamera, trinoküler tüpe monte edilmiştir. Işın 0/100, 100/0 veya 80/20 oranında bölünür.
Temel kit, diyopter ayarlı 10x/22 mm göz mercekleri ve gözlüklerle çalışmak için uzun bir göz mesafesi içerir.

Döner burun parçası

Beş objektifli döner burun parçası. Işık kaynağını ortalamak için boş bir yuva kullanılır. Kullanıcı ayrıca ilave büyütme elde etmek için döner parçanın boş yuvasına ek bir objektif takabilir.
Döner burun parçasının tasarımı (“içe doğru”), nesne tablasının ön kısmında yer açar ve böylece kullanıcı optik yola yerleştirilen objektifi görebilir. Döner burun parçası yuvaları, objektif ve mikroskobun optik eksenini hizalamak için ortalanmıştır.
Döner burun parçasının üstünde dengeleyicileri takılması için fişli bir yuva vardır.

Objektifler

Sonsuz plan yarı akromatik objektifler, polarize ışık gözlemleri için özel olarak tasarlanmıştır: Gerilimsiz optik parçalar, çift kırılımın optik elemanlardan değil örnekten gelmesini sağlar. Plan akromatik objektiflere kıyasla kromatik ve küresel sapmaların daha iyi düzeltilmesini sağlarlar.
5x ve 10x objektifler lamelli veya lamelsiz çalışacak şekilde tasarlanmıştır; 20x ve 50x objektifler ise lamelsiz çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Parfokal mesafe 60 mm"dir.

Kontrast modüllerini monte etmek için döner başlık

Döner burun parçasının üzerinde kontrast modüllerinin takılması için bir taret bulunur. Altı modül monte edilebilir. Taret çevrilerek gözlem modu değiştirilir. Bir kontrast yönteminden diğerine geçiş hızlı bir şekilde ve karmaşık ayarlar olmadan gerçekleşir.

Odaklama mekanizması

Kaba ve ince odaklama düğmeleri aynı eksen üzerinde ve alçakta konumlandırılmıştır. Araştırmacı ellerini masaya koyabilir ve mikroskobun önünde rahat bir poz alabilir.
Kaba odak kilitleme düğmesi, çalışma nesnesini değiştirdikten sonra mikroskobu hızlı bir şekilde ayarlamanıza yardımcı olur. Düğme, mikroskobun sol tarafında, odaklama mekanizmasıyla aynı eksende bulunur.
Sağ taraftaki halka kaba odaklama hareketinin gerginliğini ayarlar. Kullanıcı, iş için konforlu olan gerginliği ayarlar.

Nesne Tablası

Polarizör ve analizör çapraz yönde olduğunda örneğin renk değişimini görüntülemek için nesne tablası 360° döner. Nesne tablasında dönme açısı derecelendirmesi vardır. Verniye skalası ile ölçümler 0,1° hassasiyetle yapılır.
Anizotropik nesnenin polarize ışıkta analizi, nesne tablasının dönme ekseninin mikroskobun optik ekseni ile hassas bir şekilde hizalanmasını gerektirdiğinden, nesne tablası iki vidayla ortalanabilir.

Işık kaynağı

Yansıtmalı ve geçirimli ışık aydınlatıcılarda 100 W halojen ampüller kullanılmaktadır. Halojen ampüller, gözler için uygun bir renk sıcaklığında ışık yayar. 100 W lamba, aydınlık alan ve polarize ışıkta 4x ila 100x büyütme aralığındaki objektiflerle çalışacak kadar parlaktır.

Yansıtılan ışık aydınlatma

Aydınlatma sistemi, Köhler aydınlatmasının kurulmasını mümkün kılar. Alan ve açıklık diyaframı fabrikada önceden merkezlenir ve ilave merkezleme gerektirmez. Gerektiğinde diyaframlar merkezleme vidaları ile ayarlanabilir. Işık kaynağı üç eksen boyunca merkezlenmiştir.
Analizör ve polarizör, polarizasyon mikroskopi tekniği için kullanılır. Polarizör sabittir, analizör ise 360° döner ve hassas açı ayarı için bir verniye skalasına sahiptir.
Bir dizi filtre, renk üretimini ayarlamanıza yardımcı olabilir.

Geçirimli ışık aydınlatma

Ayarlanabilir alan diyaframı, gerilimsiz optik parçalara sahip merkezlenmiş ve yüksekliği ayarlanabilen kondansatör, ayarlanabilir açıklık diyaframı ve aşağı açılır mercek, Köhler aydınlatma ayarını gerçekleştirir. Aşağı açılan mercek, düşük büyütmeli objektifler için optik yoldan çıkarılır ve 10x"ten fazla büyütmeli objektifler için geri getirilir. Polarizör 0–360° dönebilir ve ölçekte 0°, 90°, 180°, 270° işaretli dört dönüş açısı bulunur. Analizör 360° döner; analizör üzerindeki verniye skalası açı doğruluğu sağlar.

Yansıtmalı ve geçirimli ışıkta Köhler aydınlatması

Köhler aydınlatmasının kurulumu örneğin görüntü kalitesini artırır. Bu aydınlatmayla her objektifte maksimum çözünürlüğe ulaşırsınız. Kenarlarda kararma olmadan görüş alanının eşit şekilde aydınlatılması. İncelenen nesneye keskin bir şekilde odaklanılır ve görüntüdeki yapaylıklar ortadan kaldırılır.

Örneklerin polarize ışıkta incelenmesi

Analizör, nesneleri polarize ışıkta gözlemlemek için ışık yoluna yerleştirilir. Polarizör ve analizör döndükçe polarizasyon açısı değişir. Mikroskop nesne tablası döndürüldüğünde ışığın örnek tarafından kırılması polarizasyon açısına bağlı olarak değişir.
Bertrand mercek konoskopik çalışmalar için kullanılır.
Dengeleyiciler, zayıf çift kırılımlı örneklerin kontrastını arttırmak için tasarlanmıştır.

Aksesuarlar

Bu mikroskop için tasarlanmış bir aksesuar serisi bulunmaktadır.
Mikroskop görüntüsünü bir monitöre aktaran ve dosyaları saklayan bir dijital kamera ve örneklerin gerçek zamanlı ölçümlerini alan yazılım.
Kalibrasyon lamı, nesneleri ölçmek için kullanılır ve ölçekli bir göz merceği veya kamera yazılımıyla birleştirilebilir.

Önemli özellikler:

  • Polarize ve doğal ışıkta şeffaf ve opak anizotropik örneklerin incelenmesi
  • Parlak doğal ışık sağlayan güçlü 100 W halojen geçirimli ve yansıtmalı ışık aydınlatıcılar
  • Ortoskopik gözlemler, konoskopik gözlemler için Bertrand merceği, dengeleyiciler, geçirimli ve yansıtmalı ışıkta Köhler aydınlatması
  • Dijital kamera takmak için dikey tüplü trinoküler başlık ve eğim açısının değiştirilmesi; 0/100, 100/0 veya 80/20 ışın demeti ayırma
  • İç gerilimsiz plan yarı apokromatik objektifler, görüntüde yanlış optik etkiler oluşturmaz
  • Farklı kontrast yöntemlerine sahip modüllerin monte edilmesi için 6 yuvalı çok işlevli döner başlık
  • Döner burun parçası yuvaları ve nesne tablası uygun şekilde hizalanır
  • Dönme açısının hassas ölçümü için verniye skalasına sahip döner yuvarlak nesne tablası, seçilen bir konumda sabitlenebilir

Kit içeriği:

  • Yerleşik güç kaynağı, odaklama mekanizması, nesne tablası, kondansatör kundağı ve döner burun parçası içeren stand
  • Aşağı açılır mercekli kondansatör
  • Yansıtmalı ışık aydınlatıcı – taretli ve halojen lamba yuvasına sahip bağlantı
  • Geçirimli ışık aydınlatıcı – halojen lamba yuvası
  • Trinoküler başlık
  • Bertrand merceği ve analizörlü ara bağlantı parçası
  • Dengeleyiciler: λ dengeleyici; λ/4 dengeleyici; kuvarz kama
  • Sonsuz plan yarı apokromatik objektif: 5x/0,15, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Sonsuz plan yarı apokromatik objektif: 10x/0,30, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Sonsuz plan yarı apokromatik objektif: 20x/0,45, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Sonsuz plan yarı apokromatik objektif: 50x/0,80, parfokal yüksekliği 60 mm
  • Uzun göz mesafeli ve diyopter ayarlı göz merceği 10x/22 mm (2 adet)
  • Göz merceği vizörü (2 adet)
  • C-mount kamera adaptörü
  • Güç kablosu
  • Toz kapağı
  • Kullanım kılavuzu ve garanti kartı

Talep üzerine mevcuttur:

  • Dijital kamera
  • Kalibrasyon lamı
MarkaMAGUS
Garanti5 лет
EAN5905555019529
Paket boyutu (UxGxY)72x76x53 cm
Nakliye Ağırlığı31 kg
Kafaüç gözlü
Kafa eğim açısı0–35°, ayarlanabilir
Büyütme aralığı200x–800x
Göz merceği boru çapı, mm30
Objektifleryarı apokromatik objektifler, sonsuzluk düzeltmeli: 5x/0,15; 10x/0,30; 20x/0,45; 50xs/0,80; parfokal yükseklik 60 mm
Döner burun parçası5 objektif için, merkezleme
Gözbebekleri arası mesafe, mm47 — 78
Lamel yuvası, mmØ190
Lamel yuvası hareket aralığı, mm30/30
Göz merceği diyopter ayarı, diyopterlerher bir göz merceğinde ±5D
Göz merceği diyopter ayarıyes
Kondansatörayarlanabilir açıklık diyaframlı ve aşağı açılır mercekli merkezlenmiş ve yüksekliği ayarlanabilir kondansatör NA 0,9/0,25; gerilimsiz optik parçalar
Diyaframayarlanabilir açıklık diyaframı, ayarlanabilir iris alanı diyaframı
Odakkoaksiyel, kaba (kilit düğmeli ve gerilim ayar düğmeli) ve ince (0,001 mm)
Parlaklık ayarıyes
Işık kaynağı türüyansıtmalı ve geçirimli ışık: halojen lamba 12 V / 100 W
Çalışma sıcaklığı aralığı, °C10 — 35
Montaj ve kurulum zorluk seviyesikarmaşık
Tipbiyolojik, ışık/optik
NozulSiedentopf, ışın bölme 0/100, 100/0, 80/20
Büyütme, x50–500 temel yapılandırma
Göz mercekleri10x/22 mm, uzun göz mesafesi (2 adet)
Lamel yuvası özellikleri360° dönebilir, merkezleme, sabitlenebilir, 0,1° hassasiyetle açı ölçümü için verniye skalası, baş üzeri örnek tutucu, 1° dönüş açısı kademeli
Aydınlatmahalojen
Güç kaynağı100–240 V, 50/60 Hz, AC ağı
Kullanıcı seviyesideneyimli kullanıcılar, profesyoneller
Polarizörgeçirimli ışık: ölçek üzerinde 0°, 90°, 180°, 270° işaretleri; 360° döndürülebilir, yansıtmalı ışık: tarette polarizasyon modülü
Ara tüp0–360° dönüşlü ve skalalı analizör, Bertrand merceği, dengeleyicilerin takılması için yuva, konoskopik/ortoskopik gözlemler arasında geçiş
Dengeleyiciλ dengeleyici; λ/4 dengeleyici; kuvarz kama
Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
BENZER ÜRÜNLER
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 8B Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 8T Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 7T Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 7B Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A18T Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A10 Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A8 Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A6 Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Metal V790 DIC Metalurji İnverted Mikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Lum 450L Floresan Mikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Bio V360 Biyoloji İnverted Mikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Bio 290T Biyoloji Mikroskobu
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.