0541 215 4 216
Kategoriler
Para Birimi Seçimi
  • MAGUS%20Metal%20V790%20DIC%20Metalurji%20İnverted%20Mikroskop
  • MAGUS%20Metal%20V790%20DIC%20Metalurji%20İnverted%20Mikroskop
  • MAGUS%20Metal%20V790%20DIC%20Metalurji%20İnverted%20Mikroskop
  • MAGUS%20Metal%20V790%20DIC%20Metalurji%20İnverted%20Mikroskop
  • MAGUS%20Metal%20V790%20DIC%20Metalurji%20İnverted%20Mikroskop
MAGUS Metal V790 DIC Metalurji İnverted Mikroskop
Ürün Kodu : 83485         Yorumlar (0)        Yorum Ekle
Marka :  MAGUS
1,229,990.00 TL   Kdv Dahil
Banka Havalesi : 1,193,090.30 TL (3 %)
Ücretsiz Kargo

Mikroskop, metallerin ve alaşımların, yarı iletken malzemelerin ve diğer opak örneklerin mikro yapısını incelemek için tasarlanmıştır.
İnverted mikroskobun tasarımı incelenen örneğin boyutunu sınırlandırmaz; yalnızca ağırlığı 30 kg ile sınırlıdır. Örneğin öncelikle özel olarak işlenmesi ve ardından yüzeyi aşağı bakacak şekilde nesne tablasına yerleştirilmesi gereklidir.
Bu mikroskop, parlak alan, karanlık alan, polarizasyon mikroskopi ve diferansiyel girişim kontrast tekniklerini kullanarak yansıyan ışıktaki opak nesneleri inceleyebilir.
DIC, gelişmiş bir polarizasyon kontrast tekniğidir. Yöntem, alan derinliğini ve görüntü netliğini arttırır, incelenen nesnenin yapısına ilişkin ek bilgi sağlar ve incelenen yüzeylerdeki düzensizlikleri renkle görselleştirir. Düz yüzeyler eşit olarak boyanır, ancak yükseklik farkı çok az olan bir yüzeyin rengi eşit olmayacaktır. İncelenen nesne mesafeli olarak görünecektir.
Mikroskop çeşitli alanlarda (metalurji, mühendislik, havacılık, nükleer ve enerji endüstrileri) kullanılabileceği gibi araştırma laboratuvarlarında ve teknik üniversitelerde de kullanılabilir.

Mikroskop başlığı

Sonsuz düzeltilmiş optik parçalı trinoküler başlık. 45° eğim açısı, araştırmacının otururken veya ayaktayken rahat bir şekilde çalışmasına imkan tanıyacak koşullar sağlar. Kullanıcının duruşu doğal olacağı için iş günü boyunca yorgunluk yaşamaz.
Mikroskop başlığının içine bir Bertrand mercek yerleştirilmiştir; optik sisteme takmak için başlığın ön tarafında bir regülatör kullanılır. Bertrand mercek konoskopik çalışmalar için kullanılır.
Dijital kamera, trinoküler tüpe veya mikroskop gövdesindeki yan görüntüleme portlarından birine monte edilmiştir. Trinoküler başlıktaki ışın 100/0, 50/50 veya 0/100 oranında bölünebilir. Sağ fotoğraf portundaki ışın bölme 100/0 ve 20/80, solda ise 100/0 ve 0/100"dür.
Temel paket, diyoptri ayarlı 10x/23 mm göz merceklerine ve gözlüklerle çalışmak için uzun bir göz mesafesine sahiptir.

Döner burun parçası

5 objektifli döner burun parçası, nesne tablası altındaki sehpaya monte edilir. Diferansiyel girişim kontrast yöntemi, DIC kaydırıcıları kullanılarak uygulanır: Biri düşük büyütme oranına sahip objektiflerle, diğeri ise orta ve yüksek büyütme oranına sahip objektiflerle kullanılır. DIC kaydırıcısı, döner burun parçasındaki özel yuvaya monte edilmiştir.

Kontrast modüllerini monte etmek için döner başlık

Mikroskop standındaki objektif revolverinin altında kontrast modüllerini monte etmek için bir döner başlık yer alır. Altı modül monte edilebilir. Döner başlığın döndürülmesi gözlem modunu değiştirir; bir kontrast yönteminden diğerine geçiş hızlı bir şekilde ve karmaşık ayarlar olmadan gerçekleşir.

Ek büyütme mercekli anahtar

Ana 1x mercek veya ek bir 1,5x büyütme merceğini optik yola eklemek için bir döner anahtar kullanılır. Büyüteç, ek aksesuar satın almadan veya monte etmeden mikroskobun büyütme oranını artırır. Anahtar, mikroskop gövdesinin sağ tarafında, döner burun parçasının altında yer alır.

Objektifler

Parlak alan ve karanlık alan mikroskopi teknikleri için tasarlanmış, uzun çalışma mesafesine sahip yarı apokromatik objektifler. Akromatik objektiflere kıyasla kromatik ve küresel sapmaların daha iyi düzeltilmesini sağlar.

Odaklama mekanizması

Koaksiyel kaba ve ince odaklama düğmeleri, her iki tarafta mikroskobun tabanında bulunur. Sağdaki ince odaklama kolu parmaklar için özel girintiler içerir; soldakinde ise bir ölçek yer alır.
Kaba odaklanma kilitleme düğmesi, incelenen nesne değiştirildikten sonra mikroskobu hızlı bir şekilde ayarlamanıza yardımcı olur. Düğme, mikroskobun sol tarafında, odaklama mekanizmasıyla aynı eksende bulunur.
Sağ taraftaki halka kaba odaklama hareketinin gerginliğini ayarlar. Kullanıcı, iş için konforlu olan gerginliği ayarlar.

Nesne Tablası

Nesne, nesne tablasının iki eksen boyunca hareket ettirilmesiyle hareket ettirilir. Nesne tablasının merkezine, uygun çapta bir deliği olan bir ek parça monte edilmiştir. Nesneyi yerinde tutmak için bir örnek tutucu kullanılır.
Üç katmanlı kaplama, ağır ve büyük örneklerle çalışırken nesne tablasını çizilmelere ve diğer yüzey hasarlarına karşı korur.
Uzun eğilebilir nesne tablası kontrol kolu çalışırken kullanıcı konforunu sağlar: Eliniz zorlanmadan masanın üzerinde durabilir. Kol, nesne tablasının sağ veya sol tarafına monte edilebilir.

Işık kaynağı

Lamba yuvasında 100 W halojen ampül bulunur. Yalnızca parlak alan ve polarize ışıkta değil, aynı zamanda karanlık alan mikroskopi tekniklerinde de 4x"ten 100x"e kadar büyütme oranlarına sahip objektifler üzerinde çalışacak kadar parlaktır. Halojen ampül, rahat çalışmaya imkan veren renk sıcaklığında ışık yayar.

Yansıtılan ışık aydınlatma

Aydınlatma sistemi, Köhler aydınlatmasının kurulmasını mümkün kılar. Alan ve açıklık diyaframları fabrikada önceden merkezlenir ve ilave merkezleme gerektirmez. Gerektiğinde diyaframlar merkezleme vidaları ile ayarlanabilir. Analizör ve polarizör, polarizasyon mikroskopi tekniği içindir. Polarizör sabittir ve analizör 360° döner.
Bir dizi ışık filtresi, renk üretimini ayarlamanıza yardımcı olur.

Ergonomik tasarım

Fiziksel rahatsızlık yorgunluğa neden olur ve üretkenliği azaltır. Mikroskobun ergonomik tasarımı günlük bilimsel araştırmalarda önemli bir rol oynar.
MAGUS Metal V790 DIC, çalışma sırasında kullanıcıya konfor sağlar.
Uzun nesne tablası kontrol kolu ve hassas odaklama düğmesi aynı çalışma alanında bulunduğu için mikroskop minimum el hareketi ile kullanılır.
Odaklama düğmeleri gövdenin en altında bulunur. Kullanıcı ellerini zorlamaz. Mekanizmanın yumuşak hareketi sayesinde kullanıcı zahmetsizce nesneye odaklanabilir.

Önemli özellikler:

  • 30 kg"ye kadar opak boyutlu nesnelerin incelenmesi için uygundur
  • Konoskopi ve ortoskopi için Bertrand mercek
  • Ek bir büyütme merceği mikroskobun büyütme oranını 1,5x artırır; mikroskop başlığında bir anahtar kullanılarak optik sisteme yerleştirilir
  • Dijital kamera ve monitörü monte etmek için üç bağımsız seçenek mevcuttur: gövde üzerinde bir trinoküler tüp ve iki yan tüp, trinoküler başlıkta ışın bölme: 100/0, 50/50, 0/100, gövdede: 100/0 ve 20/80 (sağ fotoğraf portu), 100/0 ve 0/100 (sol fotoğraf portu)
  • Parlak alan ve karanlık alan tekniklerinde çalışmak için genişletilmiş çalışma mesafesine sahip yarı apokromatik objektifler kullanılır
  • Farklı kontrast yöntemlerine sahip modüllerin monte edilmesi için 6 yuvalı çok işlevli döner başlık
  • Özellikle karanlık alan yöntemi için 100 W artırılmış güce sahip halojen yansımalı ışık aydınlatıcı
  • Köhler aydınlatması, aydınlatma sisteminin merkezlenmiş unsurları, karanlık alan, parlak alan, polarizasyon ve DIC teknikleri
  • Renk filtreleri belirli dalga boylarının yoğunluğunu azaltır ve mikroskop fotoğrafçılığında renk üretimini ayarlar
  • Rahat çalışma için ek parçalar ve uzun kontrol kolu içeren geniş nesne tablası

Kit içeriği:

  • Yerleşik güç kaynağı, odaklama mekanizması, nesne tablası, döner burun parçası ve kontrast modüllerinin monte edilmesi için döner başlık
  • Lamba yuvası
  • Bertrand mercekli trinoküler başlık
  • Yarı apokromatik objektif, sonsuzluk düzeltmeli: 5x/0,15 ÇM 20 mm
  • Yarı apokromatik objektif, sonsuzluk düzeltmeli: 10х/0,30 ÇM 11 mm
  • Yarı apokromatik objektif, sonsuzluk düzeltmeli: 20х/0,45 ÇM 3,1 mm
  • Yarı apokromatik objektif, sonsuzluk düzeltmeli: 50х/0,80 ÇM 1 mm
  • Yarı apokromatik objektif, sonsuzluk düzeltmeli: 100х/0,90 ÇM 1 mm
  • Uzun göz mesafeli ve diyoptri ayarlı göz mercekleri 10x/23 mm (2 adet)
  • Göz merceği vizörü (2 adet)
  • Objektifler için DIC kaydırıcısı (2 adet)
  • Polarizasyon cihazı
  • Filtre kiti
  • C-mount kamera adaptörü
  • AC güç kablosu
  • Toz kapağı
  • Kullanım kılavuzu ve garanti kartı

Talep üzerine mevcuttur:

  • Dijital kamera
  • Kalibrasyon lamı
MarkaMAGUS
Garanti5 лет
EAN5905555019512
Paket boyutu (UxGxY)76x61x58 cm
Nakliye Ağırlığı34.9 kg
Kafaüç gözlü
Kafa eğim açısı45°
Büyütme aralığı800x–1280x
Göz merceği boru çapı, mm30
Objektifleryarı apokromatik objektifler, sonsuzluk düzeltmeli: 5x/0,15; 10x/0,30; 20x/0,45; 50xs/0,80; 100xs/0,90; parfokal yükseklik 45 mm
Döner burun parçası6 objektif için, DIC yuvalı
Çalışma mesafesi, mm20 (5x); 11 (10x); 3,1 (20x); 1 (50xs); 1 (100xs)
Gözbebekleri arası mesafe, mm48 — 75
Lamel yuvası, mm340x230
Lamel yuvası hareket aralığı, mm130/85
Göz merceği diyopter ayarı, diyopterlerher bir göz merceğinde ±5D
Göz merceği diyopter ayarıyes
Diyaframayarlanabilir açıklık diyaframı, ayarlanabilir iris alanı diyaframı
Odakkoaksiyel, kaba (10 mm, kilit düğmeli ve gerilim ayar düğmeli) ve ince (0,002 mm, 0,2 mm/daire)
Parlaklık ayarıyes
Çalışma sıcaklığı aralığı, °C5 — 40
Montaj ve kurulum zorluk seviyesikarmaşık
Aydınlatma konumuüst
Işık kaynağı türü12 V/100 W
Tipışık/optik, metalurji
NozulSiedentopf, Bertrand mercekli, ışın bölme 100/0, 50/50, 0/100
Büyütme, x50–1000 temel yapılandırma (dahili 1,5x ek büyütme merceğiyle 50–1500x)
Göz mercekleri10x/23 mm, uzun göz mesafesi (2 adet)
Lamel yuvası özellikleriiki eksenli üç katmanlı mekanik, alçak konum ve eğilme özelliğine sahip koaksiyel X/Y kollu, maksimum yük 30 kg, nesne tablası ek parçaları
Aydınlatmahalojen
Güç kaynağıAC ağı, 220±22 V, 50 Hz
Işık filtrelerievet
Ekpolarizör ve analizörün, objektifler için DIC kaydırıcıları, kontrast modülleri montajı için döner başlık
Kullanıcı seviyesideneyimli kullanıcılar, profesyoneller
Uygulamametalurji
Araştırma yöntemiparlak alan, karanlık alan, polarizasyon, DIC
Kese/çanta/torba sete dahildirtoz kapağı
Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
BENZER ÜRÜNLER
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 8B Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 8T Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 7T Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo 7B Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A18T Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A10 Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A8 Stereomikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Stereo A6 Stereomikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Pol 890 Polarize Mikroskop
Tükendi
   Sepete Ekle
MAGUS Lum 450L Floresan Mikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Bio V360 Biyoloji İnverted Mikroskop
Ücretsiz Kargo
   Sepete Ekle
MAGUS Bio 290T Biyoloji Mikroskobu
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.